Contact

Pour annoncer des spectacles, conférences et autres événements culturels concernant la communauté arménienne, sur le site armencom, merci d’envoyer vos annonces à redaction@armencom.be

On sunday 25/02/2018 at 15h30 we have the honor to perform a GALACONCERT in the HANDELSBEURS of Gent featuring the great and talented young ARMENIAN SOLOISTS Hrachya and Sevak AVANESYAN together with the legendary Lily Maisky in the TRIPELCONCERTO of BEETHOVEN.

All Armenians and Belgians with Armenian roots are extremely welcome and therefore can profit from a special discount of -50%!.  To use this discount just email to: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

With deepest respect, kind greetings and love for Armenia,

Karel De Wilde Artistiek directeur La Chapelle Sauvage

Web: www.lachapellesauvage.be

Tel: +32(0)493138341     www.facebook.com/lachapellesauvage

 

GALACONCERT HANDELSBEURS GENT 25/02/2018 15u30

Dvorak Symfonie Nr. 9 “From the New World”   Beethoven Tripelconcerto

La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde

Lily Maisky, piano Hrachya Avanesyan, viool Sevak Avanesyan, cello

Heb je er altijd al van gedroomd om eens een echte Stradivarius te horen? Kom dan zeker naar dit concert waarin de magistrale Negende van Dvorak en het iconische Tripelconcerto van Beethoven je meteen beetpakken en binnenleiden in de bruisende wereld van de Klassieke toppers. Kippenvel gegarandeerd!

De sterren van dit gala zijn de internationaal gerenommeerde solisten Lily Maisky en de broers Hrachya en Sevak Avanesyan. Hrachya speelt op de Antonio Stradivariusviool “Piatti” uit 1717 en Sevak op de allereerste "Gofriller" cello, hem vriendelijk uitgeleend door Mischa Maisky.

Het Tripelconcerto van Beethoven blakert in koninklijke luister. Beethoven componeerde dit werk in 1803 als studie om te worden uitgevoerd door zijn koninklijke leerling de aartshertog Rudolf von Habsburg-Lotharingen. Het werk zelf droeg hij op aan zijn mecenas en grote kunstliefhebber de Oostenrijkse prins generaal-majoor Franz Joseph Maximilian von Lobkowitz. Deze stelde o.a. een gratis orkest ter beschikking van Beethoven waarmee hij naar hartelust mocht repeteren en concerteren. De première van het Tripelconcerto vond plaats in 1808 in het keizerlijke paleis "Augarten" te Wenen.

Symfonie nr. 9 in E mineur "Uit de nieuwe wereld" is ongetwijfeld het populairste werk van de Tsjechische componist Antonín Dvořák. Hij componeerde dit in 1893 tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten. Deze symfonie is zijn muzikaal dagboek en vormt a.h.w één groot afschrift van zijn persoonlijke ervaringen tijdens die kleurrijke reis doorheen de natuur, mensen en culturen van de nieuwe wereld. Van complexe ritmes en thematiek in het eerste deel (het kloppend hart van New York) over de melancholische treurzang in het tweede deel (legende van Hiawatha), de Indianen-vreugdedans (derde deel) tot de heimwee naar huis en het afscheid (vierde deel). Elke noot van deze symfonie omarmt je met warme emotie en brengt je dichter bij de diepste gevoelens van Dvoraks muzikaal genie!

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Tickets 20€ (-18 12€) via uitbureau Gent 09 233 77 88 of www.uitbureau.be

www.lachapellesauvage.be

La Chapelle Sauvage Web: www.lachapellesauvage.be Tel: +32(0)493138341  www.facebook.com/lachapellesauvage