Fans hebben er jaren op moeten wachten, maar het is zover: System of a Down komt naar België. De Amerikanen komen op donderdag 16 april naar Vorst Nationaal.

De reünie van metalband System of a Down is er één waar al jaren druk over gespeculeerd wordt, maar waar nooit écht iets van leek te komen. In 2015 zal het dan toch zover zijn. De Amerikanen komen naar ons land in het kader van hun ‘Wake up the souls’-tour. Die staat in het teken van de honderdste verjaardag van de Armeense genocide.

De metalband van hits als Chop Suey, Toxicity en Aerials komt naar Vorst Nationaal op donderdag 16 april. De ticketverkoop start op donderdag 27 november om 11 uur. (Bron Nieuwsblad.be)Alle leden van de groep zijn Amerikanen van Armeense origine. Zij willen tijdens hun concerten van 2015 de aandacht van het publiek opnieuw te vestigen op de historische gebeurtenissen, m.a.w. de genocide van 1915 waarbij anderhalf miljoen Armeniërs omkwamen in het Osmaanse Rijk.mpire in 1915.
Serj Tankian liet weten dat het een droom was  voor het ensemble om ooit in Armenië de slachtoffers te kunnen gedenken op het land van hun voorvaderen. Zij beschouwen het als een eer deze droom te kunnen waar amken