Beste Leden van de Armeense Gemeenschap van België,

Namens de Armeense Gemeenschap van België heb ik het genoegen u uit te nodigen op de vertoning die wordt georganiseerd ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling « Haut-Karabakh : Théâtre d’une Guerre Oubliée ». ”Nagorno Karabach: toneel van vergeten oorlog.”

Het spektakel zal te zien zijn op 1 oktober aanstaande om 18 uur op het Heilige Kruis plein te Elsene en er zullen niet meer dan 199 toeschouwers toegelaten worden. Zij moeten een masker dragen. Reserveren is aanbevolenp het adres Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot donderdag 30 septembre tot ten laatste 16u.De naam van de deelnemers moet worden opgegeven alsmede een contact-telefoon. Maximum 5 personen per reservatie.  

De tentoonstelling zal te zien zijn hetzelfde plein en ook op het Flageyplein van 27 september tot en met 10 november 2021

Op 27 september 2020 werd een grootschalig offensief gelanceerd tegen de bevolking van Nagorno-Karabach, het begin van een verwoestende en hoogtechno-logische oorlog van een nieuw soort. Na een burgerbevraging nam de gemeente Elsene het initiatief om een actie te organiseren om onze medeburgers te sensibiliseren over dit conflict dat nauwelijks in de media aan bod komt en tegen de Armeense bevolking van Nagorno-Karabach, die het slachtoffer was. Het Comité van de Armeniërs  is trots partner te zijn in dit initiatief van de gemeente.

Eén jaar na het einde van de vijandelijkheden is ter plekke nog niets geregeld: de toekomst van de bevolking van Nagorno-Karabach is onzeker en dagelijks worden de staakt-het-vuren geschonden.

We zouden vereerd indien u op 1 oktober om 18.00 uur aanwezig zou zijn om uw solidariteit te betogen met de slachtoffers van de oorlog en de ontheemde bevolkingsgroepen.

Met vriendelijke groeten,

het Comité van de Armeniërs van België

Nicolas Tavitian, voorzitter

Indien u de slachtoffers van de oorlog in Nagorno-Karabach wenst te helpen, kunt u een storting doen op de volgende rekening BE10 0000 0000 0404 (Code BIC : BPOTBEB1) van de Stichting Vrienden van IDeA Europe met gestructureerde communicatie : +++ 623/3665/20067 +++.

Met deze donaties zal de aanleg van een speelplaats in het dorp Karmir Shuga, in het zuiden van Nagorno-Karabach, worden gefinancierd. Het Fonds van de Stichting Friends of IDeA Europe wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Giften van € 40 of meer per jaar aan de Stichting komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het werkelijk betaalde bedrag (art. 145/33 CIR).

See the link-http://www.elsene.be/site/865-Haut-Karabakh?fbclid=IwAR1604WOJ