images/MOBILISATION_URGENTE_web.jpgOp gezamenlijk initiatief van CAB (Comité des Arméniens de Belgique - Comité van Armeniërs van België), EAFJD (European Armenian Federation for Justice and Democracy) / CDCA Belgium (Comité de Défense de la Cause Arménienne), en A. A.D.B (Association des Arméniens démocrates de Belgique), zal een manifestatie plaatsvinden op 19 december 2022 in Brussel (Wetstraat, nabij het Schuman-rondpunt), om 13:00 uur.

Sinds 12 december zet Azerbeidzjan de blokkade van het Latsjin-corridor voort, de enige toegangsweg tot Artsakh. Door ook de gastoevoer naar het gehele grondgebied van Artsakh af te sluiten, heeft Azerbeidzjan als doel een humanitaire ramp te veroorzaken tegen het Armeense volk. Op dit moment zitten de Armeniërs in Artsakh zonder gas en zonder de mogelijkheid om voedselvoorraden en/of medisch materiaal te vervoeren. Bovendien kunnen de ernstig zieke patiënten niet worden verplaatst naar ziekenhuizen in de Republiek Armenië.

Als deze Azerbeidzjaanse provocatie niet onmiddellijk wordt stilgelegd, zal dit onvermijdelijk leiden tot een etnische zuivering van de Armeense bevolking van Artsakh. We moeten actie ondernemen om een nieuwe genocide tegen de Armeense bevolking te voorkomen.

Sluit u aan bij het protest om gezamenlijk aan de Europese Unie en de internationale gemeenschap te eisen om:

  • druk uit te oefenen op Azerbeidzjan om de Latsjin-corridor onmiddellijk en onvoorwaardelijk te openen en ervoor te zorgen dat deze situatie zich niet meer verderzet;
  • concrete maatregelen te nemen om de veiligheid van de Armeense bevolking van Artsakh te waarborgen.
  • Republiek Artsakh te erkennen;
  • een humanitair bureau in Artsakh op te richten;
  • diplomatieke en economische maatregelen en individuele sancties in te voeren tegen de eigendommen van de Azerbeidzjaanse autoriteiten;
  • onmiddellijk het mandaat van de EU-missie voor waarnemingen te verlengen en uit te breiden.

Laten we onze krachten bundelen. Laten we massaal aanwezig zijn en onze vrienden en kennissen mobiliseren.

Laten we alle drukmiddelen gebruiken om onze stem te laten horen om humanitaire rechtvaardigheid in Artsakh te verkrijgen.

Alleen samen hebben we de macht om de situatie te veranderen!