Beste vrienden,

Zoals u weet viert de Armeense gemeenschap in België dit jaar haar honderdjarig bestaan. Dit is een uitzonderlijke gelegenheid om de gemeenschap, haar geschiedenis, haar verwezenlijkingen en haar huidige situatie in de kijker te zetten.

Ter gelegenheid hiervan organiseert het Comité van Armeense gemeenschappen in België een aantal evenementen en activiteiten, waarvan we jullie regelmatig op de hoogte zullen houden. Zo bereiden we momenteel een tentoonstelling voor over de geschiedenis van de gemeenschap, van het begin tot vandaag. Dit wordt een reizende tentoonstelling die op verschillende plaatsen in België te zien zal zijn (culturele centra, musea, enz.) voordat ze permanent wordt geïnstalleerd in het Armeens Socio-Cultureel Centrum in Laken.

Om dit ambitieuze project uit te voeren, hebben we de archieven al grondig gesorteerd en geordend. Voor de inhoud werken we samen met Anne-Marie Mouradian, journaliste en specialiste in de geschiedenis van de gemeenschap. Voor het grafisch ontwerp en de lay-out hebben we de hulp ingeroepen van Kayané Antreassian, een professionele ontwerper. Zodra de lay-out klaar is, moeten we nog drukwerk maken en een communicatiestrategie opzetten om de tentoonstelling zo goed mogelijk te verspreiden.

Om dit werk uit te voeren, hebben we natuurlijk geld nodig om het meest professionele resultaat te bereiken. Daarom lanceren we deze oproep voor steun. Als je wilt helpen om dit fantastische project te realiseren, kan je een donatie doen op het volgende rekeningnummer: BE42 2100 0731 4054, met als vermelding "donatie Expo".

Bedrijven die minimaal 1.000 euro storten, worden beschouwd als bevoorrechte partners en hun logo wordt geïntegreerd in de tentoonstelling. We kunnen u natuurlijk een factuur bezorgen zodat dit bedrag fiscaal aftrekbaar wordt als sponsorkost.  

Aarzel niet om ons te contacteren per e-mail op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of per telefoon op +324 84 18 51 23.

Alvast bedankt voor uw steun.
Groeten van alle leden van het comité,

Robert Unusyan 
Het President van Comité van de Armeniërs van België