Aleksanyan se pare d'or chez les -98kg

LeFigaro.fr -16/08

Premier titre olympique pour l'Arménie à Rio, la première depuis les Jeux olympiques de 1996 à Atlanta et c'était une nouvelle fois en lutte gréco-romaine avec Armen Nazarian. Cette fois-ci, c'est Arthur Aleksanyan qui a été sacré champion olympique chez les -98kg. L'Arménien a dominé le Cubain Lugo Cabrera en finale (3-0). Le Turc Ildem et l'Iranien Rezaei s'offrent eux le bronze.

Գյումրիում «Սպիտակ արջի» հաղթանակը տոնում են հրավառությամբ, զուռնա- դհոլով  : https://www.youtube.com/watch?v=PqSqBcE61IM

xxx

Ongelooflijk in welke toestanden worstelaar Artur Aleksanyan trainde op weg naar goud

HLN.be - Marie Rutsaert - 18/08

Niet alle olympiërs hebben het privilege om te trainen in perfecte omstandigheden. Zo is er Armeense worstelaar Artur Aleksanyan die het goud won in de klasse tot 98kg in het worstelen.

Gisteren doken er foto's op van zijn 'trainingscentrum'. Het een krot noemen, is nog zacht uitgedrukt. Schimmel in de kleedkamers, afgebrokkelde muren en verroeste gewichten vormen de thuis van een groep worstelaars van wereldniveau. Vooral topper Arthur Aleksanyan is de uitschieter van de groep.

Hij werd al twee keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en na zijn brons in Londen kan hij er nu ook goud aan toevoegen. Sowieso indrukwekkend, maar nog meer als je ziet waar hij trainde.

Voor meer foto's kan u terecht op de pagina van Levon Barseghyan:

https://www.facebook.com/levon.barseghyan/posts/10210247365289947